StopUMTS Logo
how to get rid of moles 
Zoeken
   
Voorlichting
18/07/18Hoogspanningslijnen: Netk
17/07/18Achtergrondinformatie ove
Artikelen
18/07/18''Bad Luck'' Cannot Expla
16/07/18Firefighters Suffer Neuro
16/07/18With teen mental health d
16/07/18The inconvenient truth ab
07/07/18'Wifi op speelplaatsen on
30/06/18Countries ban iPads and m
Berichten Nederland
13/07/18Zelfs VodafoneZiggo-ceo m
10/07/18Update Gemeente Heusden -
09/07/18Ziek door straling: slach
06/07/18Nederlandse providers moe
05/07/18De Omgevingswet en elektr
Berichten België
16/06/18Scherpenheuvel-Zichem: Be
14/06/18Tommelein laat straling d
Berichten Internationaal
17/07/18Frankrijk: PhoneGate scan
11/07/18USA: Berkeley Cell Phone
29/06/18Frankrijk: Appeal for the
28/06/18Ierland: Proposed legisla
Ervaringen | Appellen/oproepen
03/07/18Slimme meter ervaring
28/05/18Stralingsarme werkplek
28/05/18Ervaring in Denemarken
Onderzoeken
12/07/185 G wireless telecommunic
30/06/18Nervous system manipulati
21/06/18Absorption of wireless ra
Veel gestelde vragen
13/05/17Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
17/07/18De Omgevingswet en elektr
01/06/18Wetgeving hoogspanningsli
15/05/18Brit dad sues Nokia for u
Oproepen
29/06/18Tegenlicht wordt 30% geko
15/06/18Stem voor plan voor een w
24/05/18Lezing in Westerhoven: Sm
Folders
10/09/17Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
07/07/18E/mail naar alle raadsled
07/07/18E-mail naar de TV redacti
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
Klachtenprocedure school stappenplan    
Ga naar overzicht berichten in: Voorlichting

Klachtenprocedure school stappenplan
dinsdag, 12 augustus 2014 - Dossier: Voorlichting


Bron: www.dropbox.com/s/kcfymyejo7x306m/Klachtenprocedure%20stappenplan%20school%20van%20je%20kinderen...doc .
12 aug. 2014

Stappenplan voor het indienen van een (kostenloze) klacht tegen een school als deze bv weigert een expertise meting uit te laten voeren in het schoolgebouw m.b.t. electro-magnetische straling.


Vooraf:
hou er rekening mee dat dit traject waarschijnlijk minimaal enkele maanden in beslag gaat nemen

1. Benader de directie van de school eerst rechtsreeks met je verzoek
Als eerste is het van belang om een afspraak te maken met de directie van de school om dit onderwerp aan te kaarten en toe te lichten. Weet dat er voldoende feiten zijn die de vraag om een EM-expertise meting te rechtvaardigen. Stichting EHS heeft actuele informatie ter ondersteuning.

2. Ga zorgvuldig te werk en blijf beleefd
zorg eerst dat je alles in het werk hebt gesteld om rechtstreeks met de directie van de school tot een oplossing te komen voordat je overgaat tot het indienen van een klacht.

3. Schakel eventueel de MR (medezeggenschapsraad) in
De MR kan onderwerpen op de agenda van de school zetten, en de directie ook ongevraagd advies geven, bv het advies om een expertise-meting te laten doen.

4. Klachtenprocedure van de school
In de schoolgids staat als het goed is wat je kunt doen als je een klacht hebt m.b.t. de school.

5. Vertrouwenspersoon
Vaak heeft de school een vertrouwenspersoon die wellicht ook nog iets kan doen voor jouw situatie.

6. Nationale klachtencommissie
Onderzoek bij welke klachtencommissie de school is aangesloten, bij hen moet je dan de klacht indienen.

7. Hoorzitting?
Mocht er een hoorzitting komen (dat gebeurt niet per definitie), probeer dan zeker te zorgen voor assistentie van een expert. In een eerdere situatie heeft dit heel goed uitgepakt.

NB.: Hou er rekening mee dat je zelf misschien al langere tijd met EHS bekend bent, maar dat het voor de meeste schooldirecties en klachtencommissies nieuw is en dat ze tijd nodig hebben om de beschikbare informatie tot zich door te laten dringen. Laat je niet afschrikken als er door schooldirecties bagataliserend over gedaan wordt.

Succes!


Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer