StopUMTS Logo
how to get rid of moles 
Zoeken
   
Voorlichting
19/07/18Meetspecialisten, afsc
18/07/18Hoogspanningslijnen: Netk
Artikelen
22/07/18Are Your Body’s Schwann
18/07/18''Bad Luck'' Cannot Expla
16/07/18Firefighters Suffer Neuro
16/07/18With teen mental health d
16/07/18The inconvenient truth ab
07/07/18'Wifi op speelplaatsen on
Berichten Nederland
23/07/18Bijna 17.000 LTE-antennes
22/07/18Overwinning voor dorpsbew
13/07/18Zelfs VodafoneZiggo-ceo m
10/07/18Update Gemeente Heusden -
09/07/18Ziek door straling: slach
Berichten België
16/06/18Scherpenheuvel-Zichem: Be
14/06/18Tommelein laat straling d
Berichten Internationaal
17/07/18Frankrijk: PhoneGate scan
11/07/18USA: Berkeley Cell Phone
29/06/18Frankrijk: Appeal for the
28/06/18Ierland: Proposed legisla
Ervaringen | Appellen/oproepen
03/07/18Slimme meter ervaring
28/05/18Stralingsarme werkplek
28/05/18Ervaring in Denemarken
Onderzoeken
22/07/18Long term exposure to cel
22/07/18The Modeling of the Absor
22/07/18Maternal residential prox
Veel gestelde vragen
13/05/17Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
17/07/18De Omgevingswet en elektr
01/06/18Wetgeving hoogspanningsli
15/05/18Brit dad sues Nokia for u
Oproepen
23/07/18Oproep logeeradres Den Ha
29/06/18Tegenlicht wordt 30% geko
15/06/18Stem voor plan voor een w
Folders
10/09/17Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
07/07/18E/mail naar alle raadsled
07/07/18E-mail naar de TV redacti
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
Ziekenhuis: positieve ervaringen, nogmaals    
Ga naar overzicht berichten in: Verhalen

Ziekenhuis: positieve ervaringen, nogmaals
zaterdag, 24 oktober 2015 - Dossier: Ervaringen burgers


Eerder schreven we al over een positieve ervaring met het Gelre ziekenhuis Zutphen, zie:
Verhalen/8887/ziekenhuis_een_positieve_ervaring .

Hieronder het vervolg.

Op 6 maart jl. hebben we weer overleg gehad met het Gelre ziekenhuis Zutphen. Mijn eega was er lijflijk aanwezig, ik via de telefoon.
(dit n.a.v. mijn verzoek iets te regelen voor EHS patienten. Ik moest vorig jaar plotseling naar het ziekenhuis en werd er doodziek van de straling)
Men heeft mijn verzoek serieus genomen. Het overleg heeft geleid tot het op korte termijn aanschaffen van een mobiele klamboe. Mobiel, zodat deze overal ingezet kan worden waar nodig. Zowel in wachtruimtes als bij een opname. Daarnaast wordt er een protocol opgesteld om zorgverleners in het ziekenhuis voldoende te informeren hoe adequaat te handelen als er een EHS patient komt; dit geldt zowel voor spoedeisende hulp, voor poliklinisch bezoek als voor ziekenhuisopname.
De samenwerking tussen patient en zorgverlener is belangrijk: patient moet aangeven dat er sprake is van EHS en welke klachten dit geeft. Zorgverlener moet informeren over de mogelijkheden.
Als je naar het ziekenhuis moet, altijd aangeven dat er sprake is van EHS zodat men daar (in de toekomst) het protocol in werking kan zetten en de klamboe voor je klaarstaat.
Als je als EHS-er plotseling naar het ziekenhuis moet, is er haast en soms kun je niet aangeven dat je EHS hebt als je bijv. een ongeluk hebt gehad en buiten kennis bent. Een EPD (Elektronisch Patienten Dossier) is in dit geval raadzaam: laat erin zetten dat je EHS hebt, welke klachten dit geeft en waar op gelet moet worden. Laat iemand uit je omgeving melden dat er sprake is van EHS.
Ik heb hen mijn klachtenlijst gestuurd. Dit is belangrijk bij bijv. operaties: ik krijg bloeddrukdaling (duizelig), spierkrampen (begint vaak in de nek) en hartkloppingen van te veel EMV. Deze klachten zijn vrij algemeen, maar elke EHS-er heeft zijn eigen klachtenpallet.
Als men dit niet weet, kunnen de klachten verkeerd geinterpreteerd worden en behandelt men je wellicht foutief. (meer of minder anesthesie oid)
Daarom is een protocol ook zo belangrijk. Voor voedselallergie bestaat zoiets al, voor EHS komt het er dus aan.

Het Gelre ziekenhuis heeft elektrische bedden die dubbel geaard zijn, maar indien gewenst kan de stekker er uit.
Op de langere termijn gaat men bekijken wat en hoe men nog meer aan EHS-ers tegemoet kan komen.
Gelre ziekenhuis Zutphen is ook in gesprek met het ziekenhuis Doetinchem die ook met dit onderwerp bezig is.

Tot zover deze update; wordt vervolgd.

A. en P. L., Ruurlo.

En een verder vervolg
24 okt 2015


In maart jl stuurde ik een verhaal over het Gelre Ziekenhuis Zutphen waar een afschermklamboe zou komen,

Onlangs moest ik plots naar de SEH (spoed eerste hulp) en ik heb direct mijn contactpersoon gebeld van het ziekenhuis.
Binnen een uur hadden ze de afschermklamboe opgezet en toen ik aankwam, kon ik er vrijwel direct onder. De artsen kwamen bij mij en iedereen legde zijn of haar mobiel weg zodra ze onder de klamboe kwamen. Ik moest wel foto's laten maken en daarheen lopen, maar met afschermkleding aan was dat voor mij goed te doen. Ik heb naderhand geen reacties gehad van de vele draadloze velden daar in het ziekenhuis, terwijl ik er wel een paar uur ben geweest. Binnenkort moet ik er weer heen en ook dan zal de afschermklamboe voor mij klaar hangen. Ze hebben een protocol aan alle afdelingen gegeven en ik had wel de primeur (er had nog niemand anders gebruik van hoeven te maken). Ik kon naderhand een evaluatie geven hoe het gegaan was. Geweldig goed dus.
Hier kunnen andere ziekenhuizen een voorbeeld aan nemen! Volkomen vrij van velden is het natuurlijk niet: je moet er sowieso heen rijden en naar de ruimte lopen waar de klamboe hangt. Maar voor iemand die wel een beetje kan verdragen is dit prima te doen.

A. L.


Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer