StopUMTS Logo
how to get rid of moles 
Zoeken
   
Voorlichting
17/05/18Slimme meter: overheidsre
02/05/18Wetten: kwaliteit, klacht
Artikelen
26/05/18Frightening frequencies:
25/05/18Deel 1: Straling meten To
24/05/18Cell Phones as Cigarettes
22/05/18Electromagnetic radiation
22/05/18Selected studies on elect
19/05/18Planetary Emergency
Berichten Nederland
23/05/18WiFi-vrije school Meander
22/05/18Mobiele telefoons veroorz
22/05/18'Met de huidige insectens
17/05/18Slimme meter: Energie bes
17/05/18LTE in april goed voor 39
Berichten België
10/05/18Persbericht: Parlementsle
03/05/18Wallonië ziet af van gro
Berichten Internationaal
21/05/18USA: Kalispell School Boa
18/05/18Geschiedenis van de ontwi
11/05/18Cyprus: Derde video om de
05/05/18COMPILATION of measures t
Ervaringen | Appellen/oproepen
23/05/18Energieverbruik 2 keer zo
29/04/18Huismeting bij een famili
25/04/185 GHz WiFi en hoofdpijn:
Onderzoeken
19/05/18The Effect of the Mret Wa
10/05/18Mathematical Structure fo
10/05/18Exposure of Insects to Ra
Veel gestelde vragen
13/05/17Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
15/05/18Brit dad sues Nokia for u
02/03/18Formal Complaint to the E
26/02/185G From Space & Santa Fe
Oproepen
24/05/18Lezing in Westerhoven: Sm
25/04/18Workshop: EHS en omgaan m
19/04/18Lezing: Smartphones, WiFi
Folders
10/09/17Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
23/05/18Mail naar Brandpunt over
04/05/18Ingezonden brief (mail) n
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
5 GHz WiFi en hoofdpijn: ervaringsverhaal    
Ga naar overzicht berichten in: Verhalen

5 GHz WiFi en hoofdpijn: ervaringsverhaal
woensdag, 25 april 2018 - Dossier: Ervaringen burgers


Bron: Facebook en Verminder Electrosmog
17 april 2018

NIEUWE WIFIPUNTEN

“Ik ben al 28 jaar ICT’er, gelicenseerd zendamateur, geluidstechnicus en ik weet aardig wat van elektronica en natuurkunde. Ik weet er dus wel het nodige van op technisch gebied.

En ik was altijd zeer sceptisch over elektrohypersensitiviteit. En toen ging ik samen met mijn collega nieuwe WiFi-punten ophangen in de kantoren van mijn huidige werkgever.

Wat me direct al opviel: ik kreeg een raar branderig gevoel in mijn vinger toen ik dicht bij een 5GHz USB wifi stickje kwam – dat had ik in mijn laptop gedaan omdat de ingebouwde wifi ervan alleen 2,4 GHz deed en we moesten toch kijken of de 5GHz (802.11ac, voor de kenners) het ook netjes deed overal na installatie en of de dekking voldoende was zoals we de access points gepland en geplaatst hadden.

Maar erger: na het weekend waarin we alles hadden geïnstalleerd elke dag koppijn op het werk. Ik weet het aan werkdruk, aan stress, aan verkoudheid. Maar het was een nare, rare drukkende koppijn, anders dan anders. En we hadden in ons eigen kantoor ook zo’n access point opgehangen – bij ICT moest de wifi natuurlijk wel vlot zijn.

Tot ik het ding op een dag eens uitzette, eigenlijk om te kijken of we dan nog voldoende signaal zouden zien van een nabijgelegen access point. Koppijn weg. Ik dacht dat het door een goede nacht slaap kwam.
Na 2 dagen access point weer aangezet. Koppijn weer terug. Ik dacht dat ik gek werd. Ik dacht gelijk aan deze groep.
Collega’s gevraagd, zij merkten niks. En met het vorige access point op onze afdeling had ik nooit last.

Toen ging er een lichtje branden: het vorige AP werkte alleen op 2,4 GHz. Het nieuwe was simultaneous dualband, dus ook op 5 GHz.

Lang verhaal kort: softwarematig de 5GHz op dit ding uitgezet. Koppijn weg om niet meer terug te komen.

Overleg met de directeur. Verhaal niet verteld. Klaagde over koppijn tijdens de bespreking. Weet het aan stress. En ja, op het directiekantoor hadden we ook zo’n ding geïnstalleerd, want ja, bij de directie moet de WiFi wel sterk en snel zijn nietwaar? En inderdaad, ik voelde zelf ook weer iets drukkends in m’n kop.
Ik greep naar mijn laptop, heb de 5 GHz van dat access point ook uitgezet. Kwartier later directeur en ikzelf allebei weer koppijnvrij.

Voor mij vooralsnog de conclusie: 5GHz is voelbaar ongezond.
Wellicht wordt het met hogere frequenties nog erger… maar dat is speculatie mijnerzijds.

Hoe dan ook, de WiFi op het werk is nu overal wat langzamer dan zou kunnen. Gek genoeg klaagden de overige collega’s niet. Ik weet niet of ze niet bij ons klaagden omdat ze de link niet legden, of überhaupt niet klaagden, het is een druk bedrijf, velen lopen met stress en vermoeidheid…


Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer