USA: Meer en meer Amerikaanse horeca schakelen WiFi uit

dinsdag, 10 augustus 2010 - Categorie: Berichten Internationaal

Meer en meer Amerikaanse cafs en restaurants beslissen om niet langer draadloos internet aan hun klanten aan te bieden. Men stelt namelijk vast dat WiFi van cafs a-sociale en ongezellige plekken maakt; iedereen staart als een zombie naar zijn/haar eigen computerscherm, terwijl cafs eigenlijk juist een ontmoetingsplaats zouden moeten zijn.

Hoewel eigenaars van cafs vaak WiFi installeren om klanten te lokken, blijkt WiFi in de praktijk vaak de inkomsten aan te tasten. Het uitschakelen van WiFi zorgt er nu juist vaak voor dat de cafs meer mensen lokken. Mensen komen nu omdat er gn WiFi is; er is een aangenamere sfeer en de afwezigheid van internet maakt het makkelijker om zich te concentreren en te werken:


Bron: LA Times 9 aug. 2010

Tooker of Four Barrel Coffee says he turned his cafe into a wireless-free zone to encourage his customers to interact with one another rather than their computer screens. WiFi killed the vibe.

Tooker is following the example of Victrola Coffee & Art in Seattle, one of the first cafes to disconnect Wi-Fi in 2005 after the owners noticed that friends were no longer talking and strangers were no longer meeting.

People were sitting all day long on one cup of coffee, blocking tables. Nobody was talking, and there was no table turnover. It was hard to make money,'' owner Nicola Blair Nook said

People come here because we don't offer it. They know they can get their work done and not get distracted,'' Dan Drozdenko said.

Web designer Mike Kuniavsky, who has spent his career dissecting people's relationship to digital technology, hangs out at Four Barrel Coffee precisely because he can disconnect from the Internet and concentrate on his thoughts.

Lees het volledige artikel uit de LA Times op:
www.latimes.com/business/la-fi-cafe-wifi-20100808,0,1079612,full.story .

Met dank aan onze collega's van Beperk de Straling.



Lees verder in de categorie Berichten Internationaal | Terug naar homepage | Lees de introductie