Expert waarschuwt voor onzichtbare wifistaling

maandag, 01 oktober 2018 - Categorie: Artikelen

Bron: medischdossier.org/blog/262/expert-waarschuwt-voor-onzichtbare-wifistaling.html?mc_cid=cb2bb5cbf7&mc_eid=2cc22e6321
30 sept. 2018

Wifistraling in klaslokalen kan net zo gevaarlijk zijn als tabak en asbest. Dat stelt professor Anthony Miller van de Toronto University. Als het aan hem ligt wordt draadloos internet op scholen zelfs verboden.

‘De straling van radiogolven die signalen verzenden tussen routers en apparaten, zoals iPads en mobiele telefoons is net zo gevaarlijk als tabak en asbest. Het moet gewoon niet worden toegestaan op scholen’, zegt Miller. De professor is tevens directeur is aan Epidemiology Unit van het National Cancer Institute van Canada en daarnaast bekleedde hij topfuncties bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het German Cancer Research Centre.

Samen met topwetenschappers waarschuwt hij voor de onzichtbare golven van elektromagnetische straling die constant om ons heen hangen. Ook wel elektrosmog genoemd door sommige academici. Betrokken landen zijn daarbij zelfs al begonnen met het verbieden of het inperken van wifi, schrijft de Daily Mail.
www.dailymail.co.uk/news/article-5872001/Could-wifi-giving-children-cancer.html

Eerste waarschuwing
Achttien jaar geleden volgde na een officieel onderzoek de eerste waarschuwing aan de regering in Groot-Brittannië, volgens Miller. ‘De hoofdonderzoeker van deze studie raadde daarbij aan dit wifistraling terug te dringen, maar er werd vrijwel niets gedaan. In de tussentijd hebben wij een grootschalig medisch experiment opgezet wat we hebben getest bij onszelf en onze kinderen.’

De alomtegenwoordige elektrosmog van mobiele telefoons, babyfoons, wifi, slimme energiemeters en tal van andere internet gerelateerde producten is een miljard keer sterker dan de natuurlijke elektromagnetische velden waarin levende cellen zich de 3.800 miljoen jaar hebben ontwikkeld.

Zorgwekkend
Het zorgwekkende is dat we niet weten wat de uiteindelijke effecten zijn van massale blootstelling op lange termijn. De onderzoeken die bekend zijn, zijn namelijk kleinschaligere studies op mobiele telefoons, die een relatief intense doses straling aan het hoofd afgeven, aldus Miller.
Uit belangrijk Zweeds onderzoek bleek toen bovendien dat mensen die tien jaar of langer waren blootgesteld, twee keer zoveel kans hadden om een kwaadaardige hersentumor te ontwikkelen aan de zijkant van het hoofd. Deze bevinding werd tevens bevestigd door een studie waaraan duizenden mensen uit dertien landen meededen. In 2011 kon toen worden geconcludeerd dat elektrosmog een mogelijke oorzaak is van ziekte bij de mens.
Bron: Mail online:

www.dailymail.co.uk/news/article-5872001/Could-wifi-giving-children-cancer.html .
21 juni 2018
Stond al op StopUMTS:
www.stopumts.nl/doc.php/Artikelen/11536/countries_ban_ipads_and_mobile_phones_from_the_classroom_could_wifi_be_giving_our_children_cancer .Lees verder in de categorie Artikelen | Terug naar homepage | Lees de introductie