StopUMTS Logo
how to get rid of moles 
Zoeken
   
Voorlichting
22/01/18ICNIRP Guidelines 1998, E
16/01/18Toon : de 'slimme' thermo
Artikelen
22/01/18WiFi In Schools
22/01/18Literatuur over gezondhei
19/01/18Home networking explained
14/01/18Can Cell Phones Cause Fem
14/01/18Wetenschappers binden str
12/01/18Apple: Open letter from J
Berichten Nederland
22/01/18Computers in een school h
20/01/18Mobiel internetten explod
20/01/18Voorschoten: D66: bescher
18/01/18Unlimited 4G voor thuis g
17/01/18Vergaderlocatie / cursusr
Berichten België
18/01/18Aartselaar / Reet: Buren
10/01/18Vereniging ElektroHyperSe
Berichten Internationaal
15/01/18Frankrijk pakt belabberde
12/01/18Oostenrijk: Richtlijnen v
12/01/18Frankreich verordnet Stra
09/01/18USA: CDPH Cell Phone Safe
Ervaringen | Appellen/oproepen
15/01/18Ziekmakende ervaringen me
12/01/18Soms is tinnitus geen tin
12/01/18Bijnier probleem met smar
Onderzoeken
20/01/18Iron deposition in rabbit
03/01/18EMFs + Wildlife
29/12/17Radiofrequency EMFs and H
Veel gestelde vragen
13/05/17Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
19/01/18Afspraken voor beterere t
01/01/18Antennebeleid op basis va
15/12/17(Persbericht) Phonegate:
Oproepen
10/12/17Haarlem: Raadsmarkt ZENDM
11/11/17Cursus ‘Straling meten
29/10/17Petitie: Geen uitbreiding
Folders
10/09/17Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
19/01/18Brief aan Agentschap Tele
18/01/18Brief naar de gemeente Ut
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
Klachtenprocedure school stappenplan    
Ga naar overzicht berichten in: Voorlichting

Klachtenprocedure school stappenplan
dinsdag, 12 augustus 2014 - Dossier: Voorlichting


Bron: www.dropbox.com/s/kcfymyejo7x306m/Klachtenprocedure%20stappenplan%20school%20van%20je%20kinderen...doc .
12 aug. 2014

Stappenplan voor het indienen van een (kostenloze) klacht tegen een school als deze bv weigert een expertise meting uit te laten voeren in het schoolgebouw m.b.t. electro-magnetische straling.


Vooraf:
hou er rekening mee dat dit traject waarschijnlijk minimaal enkele maanden in beslag gaat nemen

1. Benader de directie van de school eerst rechtsreeks met je verzoek
Als eerste is het van belang om een afspraak te maken met de directie van de school om dit onderwerp aan te kaarten en toe te lichten. Weet dat er voldoende feiten zijn die de vraag om een EM-expertise meting te rechtvaardigen. Stichting EHS heeft actuele informatie ter ondersteuning.

2. Ga zorgvuldig te werk en blijf beleefd
zorg eerst dat je alles in het werk hebt gesteld om rechtstreeks met de directie van de school tot een oplossing te komen voordat je overgaat tot het indienen van een klacht.

3. Schakel eventueel de MR (medezeggenschapsraad) in
De MR kan onderwerpen op de agenda van de school zetten, en de directie ook ongevraagd advies geven, bv het advies om een expertise-meting te laten doen.

4. Klachtenprocedure van de school
In de schoolgids staat als het goed is wat je kunt doen als je een klacht hebt m.b.t. de school.

5. Vertrouwenspersoon
Vaak heeft de school een vertrouwenspersoon die wellicht ook nog iets kan doen voor jouw situatie.

6. Nationale klachtencommissie
Onderzoek bij welke klachtencommissie de school is aangesloten, bij hen moet je dan de klacht indienen.

7. Hoorzitting?
Mocht er een hoorzitting komen (dat gebeurt niet per definitie), probeer dan zeker te zorgen voor assistentie van een expert. In een eerdere situatie heeft dit heel goed uitgepakt.

NB.: Hou er rekening mee dat je zelf misschien al langere tijd met EHS bekend bent, maar dat het voor de meeste schooldirecties en klachtencommissies nieuw is en dat ze tijd nodig hebben om de beschikbare informatie tot zich door te laten dringen. Laat je niet afschrikken als er door schooldirecties bagataliserend over gedaan wordt.

Succes!


Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer