StopUMTS Logo
how to get rid of moles 
Zoeken
   
Voorlichting
19/04/18Metaalkeuze ter behoeve v
08/03/18Boeken over EMV / stralin
Artikelen
23/04/18We worden allemaal dood-g
22/04/18Autism: Half of All Child
21/04/18Report on National Toxico
20/04/18COMPILATIE: Maatregelen v
20/04/18Vaccins: International sc
19/04/18Scientific Research On 5G
Berichten Nederland
21/04/18It’ers breken via web i
21/04/18Grote groei mobiele netwe
20/04/18Gezondheidsraad: Hoogspan
19/04/18Informatieavond over zend
16/04/18(Press release) Phonegate
Berichten België
03/04/18Teken de petitie tegen ve
29/03/18Huidkanker: “België he
Berichten Internationaal
22/04/18Scientific Hearing At The
22/04/18Autism: New CDC Statistic
19/04/18Huawei boss warns the pot
17/04/18Bulging Debt May Spell Tr
Ervaringen | Appellen/oproepen
23/04/18Nuenenaren massaal ziek d
20/04/18Skin Cancer, Cell phones
14/04/18Video over straling thuis
Onderzoeken
13/04/18Electromagnetic radiation
11/04/18Semi-quantitative proteom
26/03/18Aggressive Brain Tumors o
Veel gestelde vragen
13/05/17Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
02/03/18Formal Complaint to the E
26/02/185G From Space & Santa Fe
23/01/18Reeks publicaties op juri
Oproepen
19/04/18Lezing: Smartphones, WiFi
07/04/18EHS Uitnodiging landelijk
29/03/18Bijeenkomst Klankbordgroe
Folders
10/09/17Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
05/04/18Brief naar Monique Beerla
04/04/18Volkskrant: e-mail naar d
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
Klachtenprocedure school stappenplan    
Ga naar overzicht berichten in: Voorlichting

Klachtenprocedure school stappenplan
dinsdag, 12 augustus 2014 - Dossier: Voorlichting


Bron: www.dropbox.com/s/kcfymyejo7x306m/Klachtenprocedure%20stappenplan%20school%20van%20je%20kinderen...doc .
12 aug. 2014

Stappenplan voor het indienen van een (kostenloze) klacht tegen een school als deze bv weigert een expertise meting uit te laten voeren in het schoolgebouw m.b.t. electro-magnetische straling.


Vooraf:
hou er rekening mee dat dit traject waarschijnlijk minimaal enkele maanden in beslag gaat nemen

1. Benader de directie van de school eerst rechtsreeks met je verzoek
Als eerste is het van belang om een afspraak te maken met de directie van de school om dit onderwerp aan te kaarten en toe te lichten. Weet dat er voldoende feiten zijn die de vraag om een EM-expertise meting te rechtvaardigen. Stichting EHS heeft actuele informatie ter ondersteuning.

2. Ga zorgvuldig te werk en blijf beleefd
zorg eerst dat je alles in het werk hebt gesteld om rechtstreeks met de directie van de school tot een oplossing te komen voordat je overgaat tot het indienen van een klacht.

3. Schakel eventueel de MR (medezeggenschapsraad) in
De MR kan onderwerpen op de agenda van de school zetten, en de directie ook ongevraagd advies geven, bv het advies om een expertise-meting te laten doen.

4. Klachtenprocedure van de school
In de schoolgids staat als het goed is wat je kunt doen als je een klacht hebt m.b.t. de school.

5. Vertrouwenspersoon
Vaak heeft de school een vertrouwenspersoon die wellicht ook nog iets kan doen voor jouw situatie.

6. Nationale klachtencommissie
Onderzoek bij welke klachtencommissie de school is aangesloten, bij hen moet je dan de klacht indienen.

7. Hoorzitting?
Mocht er een hoorzitting komen (dat gebeurt niet per definitie), probeer dan zeker te zorgen voor assistentie van een expert. In een eerdere situatie heeft dit heel goed uitgepakt.

NB.: Hou er rekening mee dat je zelf misschien al langere tijd met EHS bekend bent, maar dat het voor de meeste schooldirecties en klachtencommissies nieuw is en dat ze tijd nodig hebben om de beschikbare informatie tot zich door te laten dringen. Laat je niet afschrikken als er door schooldirecties bagataliserend over gedaan wordt.

Succes!


Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer