StopUMTS Logo
how to get rid of moles 
Zoeken
   
Voorlichting
16/01/18Toon : de 'slimme' thermo
14/01/18Medical Dictionary; micro
Artikelen
14/01/18Can Cell Phones Cause Fem
14/01/18Wetenschappers binden str
12/01/18Apple: Open letter from J
12/01/18Studenten die vaker met s
08/01/18Zonnepanelen; Solar Panel
06/01/18FCC geeft vergunning voor
Berichten Nederland
17/01/18Vergaderlocatie / cursusr
14/01/18Ziek van Straling; Fotose
12/01/18Stripheldenbuurt wil geen
12/01/18Stijging aantal euthanasi
11/01/18Stijging aantal implantee
Berichten België
10/01/18Vereniging ElektroHyperSe
01/12/17Belgische campus krijgt b
Berichten Internationaal
15/01/18Frankrijk pakt belabberde
12/01/18Oostenrijk: Richtlijnen v
12/01/18Frankreich verordnet Stra
09/01/18USA: CDPH Cell Phone Safe
Ervaringen | Appellen/oproepen
15/01/18Ziekmakende ervaringen me
12/01/18Soms is tinnitus geen tin
12/01/18Bijnier probleem met smar
Onderzoeken
03/01/18EMFs + Wildlife
29/12/17Radiofrequency EMFs and H
19/12/17624 wetenschappelijke
Veel gestelde vragen
13/05/17Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
01/01/18Antennebeleid op basis va
15/12/17(Persbericht) Phonegate:
08/11/17InPower Movement: Early r
Oproepen
10/12/17Haarlem: Raadsmarkt ZENDM
11/11/17Cursus ‘Straling meten
29/10/17Petitie: Geen uitbreiding
Folders
10/09/17Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
10/07/17Brief naar de gemeente C.
14/06/17Mail naar 'De Monitor' na
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
Schiphol, ervaring, klacht en antwoord    
Ga naar overzicht berichten in: Verhalen

Schiphol, ervaring, klacht en antwoord
dinsdag, 16 juni 2015 - Dossier: Ervaringen burgers


Ervaringsverhaal op 20 april 2015 ontvangen.

Omdat ik mijn jarige kleinkind in Engeland heb opgezocht moest ik de laatste dagen enige uren op Schiphol en Gatwick doorbrengen. Dit keer gewapend met mijn Cornet stralingsmeter. Ik schrok echt van de waarden die ik in heel Schiphol inclusief de lopende banden mat. Vaak meer dan 30 mW/m2!
Op Gatwick was dat lang niet zo erg: zo rond de 1 mW/m2. Ik heb toen de volgende tekst als klacht ingediend bij Schiphol. Benieuwd wat het antwoord gaat zijn.

De Wi-Fi straling is ongehoord sterk m.n. in de wachtruimtes. (wel 46 milliwatt per vierkante meter). Ik krijg daar ondraaglijke pijnen van en vele electrosensitieven met mij. Mijn klacht is dat er geen stralingsarme ruimte is waar electrosensitieven (die meestal nog veel ernstiger symptomen ervaren als ondergetekende) kunnen verblijven. Zo moest ik gisteren heel lang wachten in een grote groep smartphone gebruikers, voor de douane waarbij mijn pijn echt ondraaglijk werd en door de druk op mijn borst mijn ademhaling belemmerd werd. Als er geen voorzieningen worden getroffen kan ik mij, en zeker de nog veel ernstiger elektrosensitieven, niet meer met het vliegtuig verplaatsen en worden elektrosensitieven daarmee uitgesloten van de luchtvaart en dat is wat mij betreft discriminatie.

V.

En als vervolg van een klacht van mevrouw V na twee maanden het volgende antwoord van Schiphol:
16 juni 2015


Geachte mevrouw V.,
Allereerst onze excuses voor de late reactie aangaande uw klacht inzake de Wifi straling op Amsterdam Airport Schiphol. U kunt zich voorstellen dat dit niet een gebruikelijke vraag is en dat hier wat meer tijd voor nodig is geweest om dit uit te zoeken.
Het spijt ons zeer te moeten vernemen dat u pijn heeft ervaren in onze wachtruimten welke naar u zeggen veroorzaakt is door onze Wifi straling.
Echter onze specialisten geven ons aan dat Schiphol zich houdt aan de regelgeving zoals vastgesteld door Agentschap Telecom.

Indien u zorgen heeft over effecten van gereguleerd radiospectrum op de volksgezondheid verwijzen wij u naar het Agentschap Telecom.

Schiphol Telematics

En nog een extra ervaring van dezelfde schrijfster:

Zo ongeveer reageerde ook de directeur van de school waar ik, als gedeeltelijk – m.i. door stralingsklachten –afgekeurde leerkracht les geef aan kleine groepjes in diverse lokalen. Hij toonde begrip en had de voorlichtingsfolder over de gevaren van wifi in school gelezen maar zei zich toch aan de officiële richtlijnen van de gezondheidsraad te willen houden en niet de intentie te hebben de eerste stralingsvrije school van Nederland te worden. Verder mag ik de stekker van de wifirouter in het lokaal waar ik meestal werk eruit trekken maar het werken in andere ruimtes waar de wifi niet uit kan, mag ik niet weigeren anders kan mijn arbeidscontract ter discussie komen. De bedrijfsarts en de arts van het UWV wilden ook niets voor mij doen omdat het volgens hen niet wetenschappelijk bewezen is dat deze straling schadelijk voor de gezondheid zou zijn. -

Morgen komen ze de straling officieel meten in de flat van het krantenartikel. Zal wel weer tot een soortgelijke conclusie leiden. Toch ten hemel schreiend dat zo’n Gezondheidsraad, ook al gaan ze aantoonbaar onwetenschappelijk met de feiten om, wat dit betreft alle macht in handen heeft en mijn eigen Partij de SP hier ook al het zwijgen toe doet. Ik had Renske Leijten overigens een mail geschreven waarin ik vroeg hoe zij, die de volksgezondheid hoog in het vaandel draagt, er over denkt dat ook Nine Kooiman in het debat over 112 bereikbaarheid volstrekt voorbij is gegaan aan het verzoek tot behoud van witte zones. En dat terwijl zij dit verzoek vergezeld van duidelijke informatie tevoren toch schriftelijk heeft gekregen. Het antwoord van R. was dat zij mijn mail had doorgestuurd naar Nine K. van wie ik vervolgens niets meer heb gehoord. Ik denk er nu over om mijn lidmaatschap maar eens te gaan opzeggen.

Eigenlijk weet ik, net als alle andere slachtoffers, niet meer wat ik er allemaal aan zou kunnen doen. In Zembla zag ik vorige week wel een uitstekende documentaire over al die hormoon verstorende stoffen in plastics en hoe de politiek, verweven met de commercie daarmee omgaat. Ze konden een mail laten zien waarin Bayer dreigde met werkloosheid etc. als Brussel dit aan de kaak zou gaan stellen. Op zo’n dreigbrief na, kon je voor bisfenol A zonder uitzondering RF straling substitueren. En ook dit haalt niets uit. Behalve dat oplettende kijkers, zei het met heel veel moeite kunnen kiezen voor andere materialen. Zo’n keuze zit er t.a.v. straling niet in. Daar word je ongevraagd en onvermijdelijk aan blootgesteld.

Misschien weet jij nog een zinnige strategie in deze want ik word er zo langzaamaan knap moedeloos van.

V.

De vraag over een zinnige strategie? Moeilijk te beantwoorden. Zoveel mogelijk bekendheid aan het probleem geven, actief blijven protesteren en op de lange duur, als er maar genoeg mensen ziek worden, dan zal er wel wat gaan gebeuren.


Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer