StopUMTS Logo
how to get rid of moles 
Zoeken
   
Voorlichting
12/10/17Meetspecialisten, meet
05/10/17Boeken over EMV / stralin
Artikelen
17/10/17The 5G network; What You
14/10/17Do You Really Believe You
11/10/17Elektriciteit en elekt
11/10/17Wifi- en bluetooth-knoppe
11/10/17Kinderen hebben zeven kee
10/10/17RF levels in LTE vs UMTS
Berichten Nederland
17/10/17Lek in wifi: Miljoenen ap
13/10/17Aantal antenne-installati
12/10/17Aantal verkeersongevallen
10/10/17Radar: Slimme meter ellen
04/10/17Amsterdam: Zorgen om zend
Berichten België
12/10/17Vlaamse regering trekt vi
04/10/17Brussel: 5,2 miljard euro
Berichten Internationaal
16/10/17Frankrijk: Press relea
16/10/17SB 649 has been vetoed!!
11/10/17USA: Berkeley Cell Phone
02/10/17Frankrijk: Li-Fi eyes opp
Ervaringen | Appellen/oproepen
09/10/17Boek met ervaringsverhale
24/09/17Lichaamspanning en ele
18/09/17WiFi 2,4 GHz en 5 GHz; ee
Onderzoeken
16/10/17Hoofdpijn: Mobile Phone U
13/10/17Review: Weak radiofrequen
09/10/17Mobile Phone Use and The
Veel gestelde vragen
13/05/17Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
11/10/17Telekom warns of (its own
06/10/17Anwalt für Mobilfunkopfe
03/10/17USA: Minnesota farm award
Oproepen
29/11/17Raadsmarkt ZENDMASTEN &
11/11/17Cursus ‘Straling meten
14/10/17Tip de Volkskrant
Folders
10/09/17Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
10/07/17Brief naar de gemeente C.
14/06/17Mail naar 'De Monitor' na
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
Ervaring: Steken in het hoofd en trillende benen    
Ga naar overzicht berichten in: Verhalen

Ervaring: Steken in het hoofd en trillende benen
vrijdag, 10 oktober 2014 - Dossier: Ervaringen burgers


Mail van een lezer naar aanleiding van de oproep:
Oproepen/8699/oproep_voor_behoud_%E2%80%98witte_zones%E2%80%99 .


Ja, wij willen die zeker behouden!

Onze gedachten hierover:

Nog meer zenders in de kerktoren hier tegenover?! We krijgen nu al steken in ons hoofd en trillende benen als we de voordeur uit stappen (snel naar de auto en weg, dat idee….). We zijn benieuwd of er nog tegenop te verven zal zijn, met koolstofverf, om het binnenshuis draaglijk te houden…. Waar kunnen we klachten indienen over stralingsoverlast? We hebben het geprobeerd: niemand is verantwoordelijk voor de masten in de kerktoren!!!! Iedere partij wijst naar een van de andere partijen. Dit kan toch niet kloppen?

Daarbij staat hier de kerk op ongeveer 50 meter afstand van de basisschool, waar onze dochter zit (met nog 600 andere kinderen en medewerkers). Zij heeft uitzicht op die toren en heeft nu al duidelijk last van die straling.
En de kerk staat pal tegenover (30 meter) een kinderdagverblijf met peuters en baby’s. Die zijn nog gevoeliger voor de invloed van deze straling. Fijn dat er zo leuk geëxperimenteerd wordt. We merken over een jaar of tien wel wat de gevolgen zijn…..

Laatst stond in het Brabants Dagblad dat deze straling toch niet schadelijk was, omdat je lichaam zich toch weer makkelijk herstelt als je uit die straling stapt. Hoe wil men dat dan straks nog doen? Dat herstel klopt niet altijd, bij velen is er van volledig herstel geen sprake.

Verder mag men ons, de volwassenen, voor gek verklaren en zeggen dat het tussen onze oren zit (figuurlijk dan, letterlijk is dat helaas inderdaad zo), maar de directe impact die het heeft gehad op onze dochter toen die nog een baby/peuter was, is onmiskenbaar en vanwege de leeftijd onmogelijk psychisch te noemen!

Nils, Irene en F. de Bruin
Liempde

Daarna volgde nog een mail met daarin:

..........
Daarbij zijn de school en het kinderdagverblijf al op de hoogte, daar zijn we gewoon eens binnen gelopen en hebben hen geïnformeerd, informatie achter gelaten in de vorm van een folder, maar de wifi daar blijft ook gewoon aan (pal naast de bedjes van de baby’s). Overigens wordt die wifi alleen gebruikt als er iemand van buitenaf langskomt die op een laptop wil werken. Gebeurt heel af en toe. Blijkbaar moet die wifi dan maar altijd aan staan.
Commentaar StopUMTS op het continu bestralen van kinderen en baby's: uitzonderlijk kwalijk (diplomatiek uitgedrukt)
.........
Onze directe buurman (een oude man van in de 70), die pal tegenover de kerk woont, is mede door gezondheidsklachten die we konden koppelen aan de straling van de kerk, verhuisd…. Hij had het over een vol hoofd dat op den duur warm werd van binnen, alsof mijn hersenen eruit willen, zei hij……. Bij opstaan uit zijn stoel (die pal voor het raam stond, richting de kerk) was hij steeds duizelig. Hij vertelde me dat hij bang was voor een hersentumor, waarop ik met mijn simpele metertje eens in die stoel ben gaan zitten en hem gelukkig wat gerust wist te stellen. Waarop hij aangaf dat hij er over dacht naar een ander huisje te gaan, wat hij aangeboden had gekregen, en dat dit toch wel de doorslag gaf.
Hij woont daar nu dus en ik heb hem niet meer gehoord over dergelijke klachten.
........


Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer