StopUMTS Logo
how to get rid of moles 
Zoeken
   
Voorlichting
08/12/17Plugable Ethernet For Tab
06/11/17Beschermen tegen de ra
Artikelen
13/12/17The Importance of Electro
13/12/17Cell Phone Brain Cancer â
12/12/17Verslaving aan smartphone
08/12/17Guiding hands; een goed v
08/12/17Guest Blog “Phonegate:
07/12/17Dr. Mercola Interviews Dr
Berichten Nederland
15/12/17Hoe kun je incidenten ron
15/12/17Vodafone schakelt in janu
14/12/17Vanaf 2018 kies je zelf j
09/12/17Kamervragen over EMV en e
08/12/17Enschede wil proeftuin zi
Berichten België
01/12/17Belgische campus krijgt b
14/11/17Hoe gezond of ongezond is
Berichten Internationaal
15/12/17Frankrijk: Le gouvernemen
14/12/17California DPH Guidelines
11/12/17Frankrijk verbiedt mobiel
04/12/17Massachusetts State House
Ervaringen | Appellen/oproepen
13/12/17NETGEAR en NB-IoT ervarin
06/12/17A young man and his rathe
05/12/17Ziek door wifi-straling:
Onderzoeken
08/12/17Study Shows Dramatic Diff
07/12/17CELL TOWERS & ANTENNAS—
03/12/17Disturbing Honeybees’ B
Veel gestelde vragen
13/05/17Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
15/12/17(Persbericht) Phonegate:
08/11/17InPower Movement: Early r
19/10/17The precautionary princip
Oproepen
29/11/17Raadsmarkt ZENDMASTEN &
11/11/17Cursus ‘Straling meten
29/10/17Petitie: Geen uitbreiding
Folders
10/09/17Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
10/07/17Brief naar de gemeente C.
14/06/17Mail naar 'De Monitor' na
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
Oproep / ervaringsverhaal : ''Een barbaarse situatie''    
Ga naar overzicht berichten in: Verhalen

Oproep / ervaringsverhaal : ''Een barbaarse situatie''
vrijdag, 06 december 2013 - Dossier: Ervaringen burgers


Ik roep hierbij alle lezers op een antwoord te krijgen op de vraag wie er verantwoordelijkheid neemt voor zieke EHS’ ers. Nu draagt niemand verantwoordelijkheid,
-noch de Gezondheidsraad
-noch de politiek
-noch de ministeries.

Een onverantwoorde situatie!

De overheid heeft een zorgtaak!
Maria van Tongeren

Ervaringsverhaal van Elly de Jager uit Leusden, e.a. lotgenoten,
Vervolg op haar eerdere ervaringsverhaal uit 2007, zie:

Verhalen/2146/redir .

Ik schrijf dit ervaringsverhaal van en voor Elly. Ze heeft te veel pijn om het zelf te doen.

Elly en ik zijn beiden na 30 jaar ons huis uit moeten vluchten en beiden zijn we het verkeerde huis ingevlucht. Sindsdien spreken we elkaar regelmatig.

In het nieuwe huis nemen de pijn in maag en buik bij Elly toe door de steeds sterkere EM-velden. Elly is de wanhoop nabij omdat de pijnen in maag en buik niet meer te harden zijn. Haar maag zo zegt ze staat op ontploffen. Verder is het een schrijnende helse pijn. Elly vliegt tegen het plafond op.

Uit wanhoop belt ze de voorzitter van het kennisplatform. Via het RIVM krijgt ze bericht dat ze de voorzitter niet meer mag bellen.
Wie doet er dan wel wat voor Elly? Artsen vinden niets. Voor wie is dit kennisplatform? Wiens belang volgt men? In ieder geval niet van de zieke EHS-er.

Wie neemt er nu eindelijk eens verantwoordelijkheid voor zieke EHS-ers?
Ook Jan, Gert Jan, Irene, Connie, ikzelf houden het niet meer uit.
In 2007, zie ervaringsverhaal:

Verhalen/1933/noodkreet_van_een_vrouw_uit_zaandam .

heb ik proberen te achterhalen wie er verantwoordelijk is voor EHS-ers.
De Gezondheidsraad verwijst naar de politiek (ministeries) en de politiek naar de Gezondheidsraad.

Een geraffineerd systeem zorgt dat wij in een niemandsland zitten.
Ik heb bij het ministerie van Gezondheid, Welzijn en Sport de vraag gesteld ‘wie het toezichthoudende orgaan van de Gezondheidsraad is’ en ‘wie de maatschappelijke adviezen controleert op juistheid’? (de wetenschappelijk raad of academie van kunsten en wetenschappen?).
Ik vraag alle EHS-ers mee te doen deze vragen duidelijk te krijgen zodat wij niet langer hoeven te creperen en geholpen worden in overleg met de individuele behoefte.

Geen spelletjes meer Gezondheidsraad. Dit is barbaars beleid.

Maria van Tongeren
Zaanstad

Extra schrijnend is dat deze noodsituaties al sinds (of van voor) 2007 bestaan en dat de Overheid niets doet. Onderdelen van die overheid zijn de Gezondheidsraad en het Kennisplatform EMV.


Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer