StopUMTS Logo
how to get rid of moles
Zoeken
   
Voorlichting
14/05/17Belpomme: website van ...
11/05/17Toon : de 'slimme' thermo
Artikelen
21/05/17Mobile phones : Are the c
20/05/17Vaccinated vs. Unvaccinat
20/05/17Oorzaken, effecten en 'op
19/05/17Aantal mensen met agressi
14/05/175G Radiation Dangers -
13/05/17Elektrostress: Help de do
Berichten Nederland
22/05/17Lezing over gevaren bij d
19/05/17Amsterdam: Bewoners Rozen
19/05/17Utrecht: Motie Zendmas
19/05/17Geen zendmast in Noordbro
19/05/17Geringe groei antenne-ins
Berichten België
06/04/17Overgevoelig aan straling
03/04/17Wordt Brussel de eerste s
Berichten Internationaal
13/05/17Australie: Slimme meters
08/05/17USA: CA Senate SB-649 Apr
30/04/17Wi-fi OFF Switches Instal
30/04/17Frankrijk: 74 branden ver
Ervaringen | Appellen/oproepen
17/05/17Being Electrosensitive (i
28/04/17Zoektocht van een elektro
07/04/17Eight-Year-Old Second Gra
Onderzoeken
21/05/17How Wireless Technologies
17/05/17Increasing levels of sali
13/05/17Mobile phone use and glio
Veel gestelde vragen
13/05/17Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
30/04/17Belasting advies: afscher
27/04/17Another Italian brain tum
21/04/17Italian court rules mobil
Oproepen
12/06/17Lezing in Sommelsdijk (Go
19/05/17Lezing Straling en Gezond
09/05/17Lezing in Epe (Gelderland
Folders
10/04/17Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
21/05/17Brief naar de Koning
21/05/17Brief naar de Fractievoor
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
Oproep / ervaringsverhaal : ''Een barbaarse situatie''    
Ga naar overzicht berichten in: Verhalen

Oproep / ervaringsverhaal : ''Een barbaarse situatie''
vrijdag, 06 december 2013 - Dossier: Ervaringen burgers


Ik roep hierbij alle lezers op een antwoord te krijgen op de vraag wie er verantwoordelijkheid neemt voor zieke EHS’ ers. Nu draagt niemand verantwoordelijkheid,
-noch de Gezondheidsraad
-noch de politiek
-noch de ministeries.

Een onverantwoorde situatie!

De overheid heeft een zorgtaak!
Maria van Tongeren

Ervaringsverhaal van Elly de Jager uit Leusden, e.a. lotgenoten,
Vervolg op haar eerdere ervaringsverhaal uit 2007, zie:

Verhalen/2146/redir .

Ik schrijf dit ervaringsverhaal van en voor Elly. Ze heeft te veel pijn om het zelf te doen.

Elly en ik zijn beiden na 30 jaar ons huis uit moeten vluchten en beiden zijn we het verkeerde huis ingevlucht. Sindsdien spreken we elkaar regelmatig.

In het nieuwe huis nemen de pijn in maag en buik bij Elly toe door de steeds sterkere EM-velden. Elly is de wanhoop nabij omdat de pijnen in maag en buik niet meer te harden zijn. Haar maag zo zegt ze staat op ontploffen. Verder is het een schrijnende helse pijn. Elly vliegt tegen het plafond op.

Uit wanhoop belt ze de voorzitter van het kennisplatform. Via het RIVM krijgt ze bericht dat ze de voorzitter niet meer mag bellen.
Wie doet er dan wel wat voor Elly? Artsen vinden niets. Voor wie is dit kennisplatform? Wiens belang volgt men? In ieder geval niet van de zieke EHS-er.

Wie neemt er nu eindelijk eens verantwoordelijkheid voor zieke EHS-ers?
Ook Jan, Gert Jan, Irene, Connie, ikzelf houden het niet meer uit.
In 2007, zie ervaringsverhaal:

Verhalen/1933/noodkreet_van_een_vrouw_uit_zaandam .

heb ik proberen te achterhalen wie er verantwoordelijk is voor EHS-ers.
De Gezondheidsraad verwijst naar de politiek (ministeries) en de politiek naar de Gezondheidsraad.

Een geraffineerd systeem zorgt dat wij in een niemandsland zitten.
Ik heb bij het ministerie van Gezondheid, Welzijn en Sport de vraag gesteld ‘wie het toezichthoudende orgaan van de Gezondheidsraad is’ en ‘wie de maatschappelijke adviezen controleert op juistheid’? (de wetenschappelijk raad of academie van kunsten en wetenschappen?).
Ik vraag alle EHS-ers mee te doen deze vragen duidelijk te krijgen zodat wij niet langer hoeven te creperen en geholpen worden in overleg met de individuele behoefte.

Geen spelletjes meer Gezondheidsraad. Dit is barbaars beleid.

Maria van Tongeren
Zaanstad

Extra schrijnend is dat deze noodsituaties al sinds (of van voor) 2007 bestaan en dat de Overheid niets doet. Onderdelen van die overheid zijn de Gezondheidsraad en het Kennisplatform EMV.


Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer