StopUMTS Logo
how to get rid of moles
Zoeken
   
Voorlichting
15/08/17Antenneregister en Antenn
23/07/17Poster/Flyer: Informat
Artikelen
17/08/17Aardingstechniek kan de g
17/08/17Laagfrequent geluid meten
17/08/17Implantaten: Let op die s
17/08/17WiFi and EM Radiation - T
16/08/17De manier om insecten uit
15/08/17Asbest van de toekomst
Berichten Nederland
15/08/17Facebook groepen en we
15/08/17Feit of Fictie: Mobiel na
03/08/174G netwerk Tele2 dekt 97%
30/07/17‘Thuiszitters’ ziek v
27/07/17Zeegse heeft eerste stral
Berichten België
01/07/17Verdubbeling burn-out in
26/06/17Voorstel van resolutie vo
Berichten Internationaal
16/08/17Windows produceert slimme
14/08/17French Polynesia Enacts N
14/08/17UK: Insurance Industry: E
07/08/17Engeland: Smart meters a
Ervaringen | Appellen/oproepen
10/08/17Elektriciteitskabel voor
13/07/17Koppijn en hartkloppingen
12/07/17Der Mann, der im Wald leb
Onderzoeken
11/08/17Noninvasive Deep Brain St
05/08/17The influence of direct m
05/08/17Evaluation of the effect
Veel gestelde vragen
13/05/17Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
16/08/17Solution To The 'Smart' M
25/07/17“Small Cell” Bill Wil
22/07/17Lagere WOZ-waarde door UM
Oproepen
09/09/17Lezing in Nijkerk over: E
19/07/17Lezing in Haarlo (Achterh
12/07/17Te koop: huis in Ruurlo;
Folders
10/06/17Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
10/07/17Brief naar de gemeente C.
14/06/17Mail naar 'De Monitor' na
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
Mondhygiëniste :eigen ervaringen en praktijkervaringen    
Ga naar overzicht berichten in: Verhalen

Mondhygiëniste :eigen ervaringen en praktijkervaringen
zondag, 03 maart 2013 - Dossier: Ervaringen burgers


Ontvangen 27 febr. 2013

Enkele eigen ervaringen en praktijkervaringen van een mondhygiëniste (M. Vrolijk) die reageerde op de door Stopumts op 8 nov. 2012 gedane ‘Voorstellen voor onderzoek effecten RF straling op de gezondheid’ (zie de rubriek Onderzoeken 11/02/13).


Ik heb uw stuk twee voorstellen van Cohort studies gelezen en heb hierop enkele opmerkingen.

U schrijft dat er drie soorten onderzoek zijn. Mijn mening : De korte provocatie studie van 20 of 45 min. is veel te kort om allerlei uitslagen te beoordelen. Ik zelf reageer bijv. pas na twee uur in een WiFi omgeving of dect omgeving. En meestal wordt ik pas de volgende dag moe. Ik ben een zgn gemiddelde EHS er. Er zijn veel EHS ers die onmiddellijk reageren maar er zijn er ook die veel later pas reageren. Dit is geen betrouwbare test. Een test moet minimaal 6-8 uur duren en liefst een paar dagen om alle na effecten te registreren. Het is niet goed om er van uit te gaan dat EHS
mensen lampen zijn die aan /uit direct kunnen reageren.
Volledig mee eens, zie ook Fabels 1 en 2 in de rubriek artikelen.

Ik vind u voorstel voor een omgekeerde provocatiestudie een goed idee. U schrijft op blz.2 dat mensen soms geen klachten hebben na jaren een DECT telefoon bijv. naast hun bed hebben staan. Het zou goed zijn om toch een laboratorium test te doen bij deze mensen of er afwijkingen te zien zijn in hun bloed. Ik ken ong. 20 mensen die naast een DECT telefoon sliepen en geen noemenswaardige klachten hadden maar toch allerlei soorten kanker kregen na het vijfde jaar van bestraling. Het was meestal borstkanker maar ook non hodgkin, leukemie, leverkanker, enz. Ik ken bijna niemand die geen DECT telefoon naast zijn bed had en toch kanker kreeg.
……….

Opmerkingen blz. 3 bij Selectiecriteria:
Ook is het belangrijk dat de proefpersonen verklaren dat ze eerst lichamelijke klachten hadden en later psychische klachten. Opmerking: dat hoeft niet zo te gaan, je kan ook psychisch als eerste reageren op EMV en daarna pas met lichamelijke kwalen komen.
Maar dan zit het volgens de autoriteiten ‘tussen de oren’, het gaat om de doelgroep die eerst lichamelijke klachten kreeg.

Het is ook van belang bij mensen met een DECT telefoon en Wifi de afstand van het modem tot zitstoelen en bureaustoelen en bed in kaart te brengen. Als ik binnen 2 meter van een DECT telefoon zit krijg ik onmiddellijk hartkloppingen en een pijnlijk gevoel op de borst. Zit ik er 4 meter of
meer ervan dan dan heb ik veel minder klachten. Dit zal voor veel EHS-ers gelden.
De stralingsintensiteit neemt kwadratisch met de afstand af en dat gaat nogal snel. Ook tussenliggende muren absorberen straling.

Ik ben mondhygiëniste en ik heb veel patiënten gehad die pijnlijke kaken, hoofdpijn en overgevoelige tanden en kiezen hadden. Ik weet nu hoe ik met dit bijltje moet hakken. De meeste mensen met deze klachten hebben een DECT telefoon naast hun bed staan. Als ze die weghalen zijn de klachten binnen een paar weken weg.
……….


Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer