StopUMTS Logo
how to get rid of moles
Zoeken
   
Voorlichting
23/04/17Beschermen tegen de radio
23/04/17iPhone of iPAD bedraad aa
Artikelen
26/04/17Gedicht over masten en st
25/04/17EMV en de invloed op schi
25/04/17Piloten ziek door het ‘
25/04/17Incidence of glioblastoma
23/04/17History of microwave or r
21/04/17COMPILATIE: Maatregelen v
Berichten Nederland
26/04/17Lyme kost samenleving bij
26/04/17‘Digitalisme is net zo
23/04/17Bijdrage gevraagd voor vo
21/04/17NAM: Bestuurders NAM wach
20/04/17Tientallen medewerkers AZ
Berichten België
06/04/17Overgevoelig aan straling
03/04/17Wordt Brussel de eerste s
Berichten Internationaal
25/04/17Frankrijk: plaatsen waar
23/04/17USA: Berkeley Cell Phone
20/04/17Athens Medical Associatio
19/04/17Europa: EU bereikt akkoor
Ervaringen | Appellen/oproepen
07/04/17Eight-Year-Old Second Gra
05/04/17Haarlem: Boze flatbewoner
05/04/17Een Duitse natuurkunde ho
Onderzoeken
13/04/17Cancer is promoted by cel
12/04/17Johansson: Research showi
06/04/17Science Speaks Out About
Veel gestelde vragen
23/07/16Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
21/04/17Italian court rules mobil
20/04/17NAM: Hof: toch strafrecht
18/04/17Fransen naar rechter om s
Oproepen
09/05/17Lezing in Epe (Gelderland
22/04/17Stichting EHS: Landelijke
08/04/17CURSUS: Straling meten
Folders
21/02/17Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
16/04/17Mail naar Marianne Thieme
05/03/17Mail naar ''kunnenweprate
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
Ervaringsverhaal van een 15 jarige elektrogevoelige Groningse atheneum scholier.    
Ga naar overzicht berichten in: Verhalen

Ervaringsverhaal van een 15 jarige elektrogevoelige Groningse atheneum scholier.
maandag, 16 augustus 2010 - Dossier: Ervaringen burgers


Eigenlijk begon het op school toen we op een middag bij NaSK met de netbooks werkten. Deze meer dan 20 netbooks zijn met elkaar verbonden door middel van een draadloos netwerk. Op zich erg handig als je in het lokaal met zijn allen op internet wil, maar zodra ze ingeschakeld werden begon bij mij de hoofdpijn! En dat was niet zon beetje ook, maar echt verschrikkelijk! Toen ik na dat uur naar huis ging het was vrijdag middag had ik nog steeds barstende hoofdpijn en ik heb werkelijk het hele weekend last van hoofdpijn gehad! We hebben toen besloten dat ik er maar geen gebruik meer van moet maken en dat ik voortaan in het computerlokaal ernaast (!) mag werken

Dit is overigens niet het enige waar ik last van heb, want eerder ook al een keer in het Duitse Nordhausen, waar we op het station liepen, stond een zendmast op een oude goederenloods. Mijn vader en ik hadden allebei hoofdpijn! Zodra we later weg reden was alles over!

Hier in de buurt staat ook ergens een zendmast, pal naast het fietspad met als gevolg dat iedere keer als ik daar langs moet, dat ik hoofdpijn heb, en als ik weer verder weg ben dan gaat dat dus weer over.

Afgelopen vakantie waren we in het Zwarte Woud, en reden daar natuurlijk ook een paar keer over de Autobahn, wat normaal niet erg is, ware het niet dat er om de 1 2 kilometer een zendmast stond. Niet zomaar zendmasten, maar zendmasten die bomvol hangen! Met als gevolg dat iedere keer als je in de buurt komt, ik hoofdpijn kreeg! Ik was ook aan het lezen en ik lette er niet op, maar iedere keer als ik hoofdpijn kreeg en ik keek op stond er een mast! (voor de duidelijkheid, het is geen wagenziekte, dat voelt anders).

Later die vakantie waren we in Villingen-Schwenningen waar we de auto bij een of andere voetbal stadion hadden geparkeerd, helaas, de lichtmasten hingen vol met antennes! Eerst had ik er geen last van, maar later werd het heel erg en wou ik alleen nog maar weg. Toen we dan ook eenmaal weg waren was de hoofdpijn dan ook over, n kon ik een stuk makkelijker zien, wat mijn ouders ook bevestigden. Niet dat je gezichtsvermogen achteruit gaat, maar het voelt alsof er wat op je voorhoofd drukt waar je onderdoor moet kijken. De hoofdpijn is trouwens voornamelijk aan de voorkant, dat wil zeggen, het voorste deel van mijn hoofd.

In deze vakantie zaten we in een huisje, 6 km van het dichtstbijzijnde dorp, en ook ver van zendmasten, waardoor er geen ontvangst was met een mobieltje (blij toe). Het voelde er dan ook erg goed, en nooit last van hoofdpijn.

Hier bij ons thuis wel last van hoofdpijn af en toe, ook al is hier niet zo heel veel ontvangst met de mobiel, maar er zijn hier een stuk of 5 draadloze netwerken te ontvangen van buren n NIET-BUREN!
De buren in ieder geval aan 2 kanten hebben een draadloos netwerk. Toen ik met mijn buurjongen achter zijn computer zat had ik last van hoofdpijn!

Dit zijn overigens een maar een aantal voorbeelden!

(Naam en adres bekend bij de redactie van Stopumts)


Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer