StopUMTS Logo
how to get rid of moles 
Zoeken
   
Voorlichting
21/09/17EHS en toch een smartphon
01/09/17WiFi vrije scholen (kaart
Artikelen
20/09/17IoT 5
20/09/17Harmonische vervorming
20/09/17Vitamin B17: The Greatest
19/09/17Burn-out (toename)
19/09/17Schildklierkanker, toenam
18/09/17What science knows about
Berichten Nederland
28/09/17Nieuw boek: DE DRAADLOZE
21/09/17GGD Utrecht: een nieuw ge
20/09/17Ruimte in de ether voor 5
20/09/17De Impact-Academy en onze
18/09/17Vereniging tegen de Kwakz
Berichten België
01/07/17Verdubbeling burn-out in
26/06/17Voorstel van resolutie vo
Berichten Internationaal
21/09/17USA: Monterey County Proc
20/09/17USA: nieuwe 5G ellende: D
19/09/17USA: De jongeren van nu g
19/09/17USA: 5G opponents launch
Ervaringen | Appellen/oproepen
18/09/17WiFi 2,4 GHz en 5 GHz; ee
18/09/17''Why I Don't Have a Mobi
14/09/173G naar 4G
Onderzoeken
20/09/17National Toxicology Progr
08/09/17Anxiety-like behavioural
07/09/17The mere presence of your
Veel gestelde vragen
13/05/17Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
19/09/17USA situatie: WOZ waarded
10/09/17Rechter: Staat moet lucht
31/08/17InPower Movement: Early r
Oproepen
29/11/17Raadsmarkt ZENDMASTEN &
11/11/17Cursus ‘Straling meten
29/09/17EHS regionale contactdage
Folders
10/06/17Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
10/07/17Brief naar de gemeente C.
14/06/17Mail naar 'De Monitor' na
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
Bromtoon/LF geluid - LTE zendmast; ervaringsverhaal    
Ga naar overzicht berichten in: Verhalen

Bromtoon/LF geluid - LTE zendmast; ervaringsverhaal
maandag, 09 januari 2017 - Dossier: Ervaringen burgers


Bron: www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1399306163444914&id=243634865678722
ingezonden kopie van:


Brief aan gemeente.

Onderwerp: Bromtoon/Laag frequent geluid- LTE 4G zendmast Wilhelminapark

Geachte Heer S. B.
Naar aanleiding van ons telefoongesprek d.d. 7 december j.l. sturen wij u deze mail.

Wij horen sinds donderdag 1 september een doordringend, gonzend en pulserend laag frequent bromgeluid in ons huis, dit is door heel het huis hoorbaar en wordt door meerdere bezoekers ook gehoord.
Naarmate je langer in dat geluid zit wordt het steeds doordringender zodat oren en zenuwstelsel op hol lijken te slaan.
Het is een ziekmakend en intens kwellend mechanisch geluid dat 24/7 hoorbaar is en in sterkte verschilt en waarvan de bron in huis tot nu toe niet te lokaliseren is.
De sterkte van het geluid vertoont pieken 's avonds en 's nachts.
Vaak gaat het de hele nacht door, ook in het weekend.
We slapen hierdoor slecht en soms helemaal niet en beginnen nu problemen met de gezondheid te krijgen.

De klachten zijn:
Het horen van een pulserende zware laagfrequente soms dreunende bromtoon welke dwars door oordoppen heen gaat, Een druk op de oren alsof je met je auto in een tunnel rijdt, hevige onrust en opgejaagd gevoel, hoofdpijn, oorpijn, oververmoeidheid, hartkloppingen en paniekgevoel snachts, duizeligheid, tintelingen,stress,concentratieproblemen en het zich niet meer kunnen ontspannen of zelfs niet rustig een boek kunnen lezen, slecht tot niet slapen,pijnlijke stijve nek en spieren ,angst ,prikkelbaarheid,hoge bloeddruk, teneergeslagen en zo langzamerhand wanhopig gevoel.

Voor september hadden we dit soort klachten niet.
Deze klachten verdwijnen telkens langzaam wanneer we 1 a 3 dagen op een ander (logeer-)adres zijn.
We hebben daarom sterk het vermoeden dat dit geluid , dat een soort trilling geeft in de atmosfeer waardoor het zenuwstelsel en daardoor ook de oren negatief beinvloed wordt ,samenhangt met de pieken van de per 10 augustus in gebruik genomen LTE 4G zendmast die staat opgesteld tussen het Wilhelminapark en de oude Conventschool minder dan 300 meter van onze woning.

Deze zendmast is zo waar te nemen vanuit de huiskamer en is gericht op het Noorden in de straal waar wij ons precies in bevinden.

Waar meerdere bronnen golven veroorzaken kunnen door het samenspel van die golven nieuwe (laagfrequente) golven ontstaan. Dat verschijnsel heet interferentie.
Zo kunnen in theorie GSM-zendmasten (is hoogfrequent geluid) van verschillende providers laagfrequent geluid veroorzaken.
Wij bevinden ons in een lijn precies tussen twee UMTS zendmasten (Wilhelminapark en Schuttersheuvel)

bromtoonzutphen.nl/onderzoek/laagfrequent-geluid/

We merken aan den lijve dat deze vorm van straling een stralingsoverbelasting geeft die langzaam is opgebouwd, en ons lichamelijk negatief beïnvloed en ons bovendien in een constante staat van alertheid houdt zodat we geen rust meer krijgen om te herstellen.

Bij onderzoek op het internet, komen we honderden soortgelijke verhalen tegen oa bij de Stichting Laagfrequentgeluid , stichting EHS, het facebookforum Leven met Tinnitus en/of Hyperacusis en de facebooklotgenoten : Straling en Zo.
Wij hebben geen Tinnitus, maar de bromtoon heeft wel soortgelijke impact op ons leven.
Tinnitus en Hyperacusis worden bij veel andere mensen door overbelasting van electromagnetische straling en/of laagfrequent geluid getriggerd.
De straling afkomstig van de zendmasten kan overgevoeligheid voor electromagnetische velden veroorzaken en bovendien gevoeligheid voor laagfrequent geluid oproepen.

http://www.beperkdestraling.org/…/Tinnitus_door_UMTS_en_WiF…

In Heeg staat ook een UMTS mast waarvan de omwonenden al flink ziek zijn geworden zoals bij meer UMTS-masten door heel het land. Zie zendmast anders Heeg en StopUMTS:

duurzaamheeg.nl/zendmast-anders/
www.stopumts.nl/
http://www.kennisplatformelektromagnetischestraling.org/…/K…
www.beeldengeluidwiki.nl/index.php/Kill_Zones

Wij hebben een hoogfrequente stralingsmeter geleend, de Gigahertz Solutions HF 35C en hebben 6 dagen lang de waarden gemeten die van buitenaf naar binnen kwamen terwijl wifi en andere eventuele apparaten met bepaalde stralingsafgifte uit stonden.
Deze is ook bij onze buren gemeten omdat deze mensen met soortgelijke klachten zitten sinds eind augustus en we dus samen deze mail versturen.

29-11-2016 hoogste meting: 20.00 uur 2000 µW/m2
07-12-2016 hoogste meting: 18.00 uur. 854 µW/m2
09-12-2016 hoogste meting: 00.40 uur. 1100 µW/m2
10-12-2016 hoogste meting: 20.10 uur. 1900 µW/m2
11-12-2016 hoogste meting: 18.34 uur. 1684 µW/m2
19-12-2016 hoogste meting: 19.35 uur. 1600 µW/m2

Als er straks sprake is van het uitrollen van 5G waarvoor nog meer zendmasten nodig zullen zijn dan zullen er veel meer mensen dit soort klachten krijgen, laagfrequent geluid en ook hoogfrequente electromagnetische straling lijkt de asbest van de toekomst.

TNO heeft jaren geleden (2003) onderzocht wat de effecten zijn van de straling afkomstig van UMTS zendmasten op het welbevinden van mensen .
TNO heeft een negatief advies aan de gezondheidsraad gegeven.
Dat advies is eenvoudig in de wind geslagen.

Ook bij de GGD's en het RIVM zijn klachten zo als de onze bekend!

http://repository.tudelft.nl/…/uuid%3A954a756d-65…/%E2%80%AC

Na een dieptepunt bereikt te hebben op 5 december j.l. Hebben we een melding bij de politie gedaan en deze vond dat we er goed aan deden aan de bel te trekken.
Ze verwachten vaker dit soort meldingen te krijgen ivm nieuwe technologieën.
Zendmasten horen niet in de bebouwde kom te staan!

Er zijn landen die zich hieraan houden en voorzorg genomen hebben door de normen bij te stellen.
Als je bedenkt dat een rustig functionerend lichaam beter gedijt bij electromagnetische stralingsafgifte die niet hoger is dan 5 tot 20 µW/m2 om te kunnen herstellen dan is wat wij gemeten hebben toch werkelijk verontrustend en veel te veel.

Wij beroepen ons op handhaving en doen hierbij een melding van geluidshinder en stralingshinder!
We zouden om deze reden graag een onderzoek willen naar de laagfrequente transformatorachtige bromtoon.

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/…/85776-laagfrequent-ge…

Bovendien willen wij dat deze zendmast buiten de bebouwde kom geplaatst wordt of dat in ieder geval de richting waarop hij staat ingesteld wordt veranderd zodat geen bewoonde gebouwen direct geraakt worden en mensen
niet meer in hun eigen huis in een soort magnetron hoeven te wonen.
Ook de hoogte van de straling die deze zendmast uitzendt moet sterk naar beneden bijgesteld worden voordat we er helemaal aan onderdoor gaan.
En voordat er mensen in onze omgeving nog bij komen met allerlei nare klachten en of ziektes waarvan ze zich niet eens bewust zijn dat het van de zendmasten komt.
Better safe than sorry.

Gezondheid en welbevinden van de mens moet voorop komen te staan!
Dit zou niet alleen de taak en verantwoordelijkheid van de landelijke overheid moeten zijn maar ook de taak van de gemeente!
Gezond verstand en voorzorg zijn daarbij belangrijk.
Men weet immers nog niet eens met zekerheid te zeggen wat de effecten op de gezondheid van mens,dier en milieu zijn wanneer deze langdurig worden blootgesteld aan laagfrequent geluid en de straling van deze zendmasten ,zelfs wanneer deze straling uitzenden die nog lager is dan de huidige norm in Nederland.
Wij hebben te maken met beide.

http://wetenschap.infonu.nl/…/172745-natuurlijk-elektromagn…
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/…/93211-elektro-hyperse…

In je eigen huis kun je tenminste nog invloed uitoefenen op de apparatuur om de stralingsbelasting wat binnen de perken te houden, maar hier worden wij zonder pardon en zonder enige vorm van inspraak 24 uur per dag op volle sterkte aan blootgesteld.

De straling en wildgroei aan zendmasten voor mobiele telefonie van verschillende providers overlappen elkaar en tel daarbij de straling van eigen apparatuur en die door ramen en muren van buren bijelkaar op.
Wie beschermd ons hier tegen?

https://www.google.nl/…/michielhaas.nl/s-o-s-stop-ove…/amp/…
http://www.wirelessinfo.nl/…/112-draadloos-internet-wi-fi-o…

Bovendien...wij willen ons zo graag weer thuis en veilig kunnen voelen in ons eigen huis want we durven zelfs ons pasgeboren eerste kleinkind niet bij ons te laten logeren uit angst voor zijn gezondheid.

Op scholen worden geen zendmasten geplaatst uit gezondheidsoverwegingen .
Hoe zit het dan met de kinderen en de gezondheid van de meest kwetsbare groep in onze samenleving wanneer de straling van zendmasten op zo'n kleine afstand ongefilterd je huis binnen komt?

www.kinderenenstraling.nl/

Hoe zit het wanneer we ons huis willen gaan verkopen?
Wie wil er een huis met een onverklaarbare bromtoon en uitzicht op een zendmast waarvan men nog niet met zekerheid kan zeggen of het op den lange duur geen schade aan de gezondheid oplevert?

Wij hebben samen met de buren die ook precies in de stralingslijn zitten 20 dagen na plaatsing van de LTE 4G al gezondheidsproblemen.

michielhaas.nl/de-gevaren-van-straling/
www.verminder-electrosmog.nl/
www.laagfrequentgeluid.nl/



Wachtend op een antwoord,‬
‪Vriendelijk Groeten‬,
J. Brakels
Sneek (Friesland)


Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer